Colombia doet plastic tasjes in de ban

Vandaag is in Colombia een resolutie in werking getreden die het gebruik van plastic tasjes in het land beperkt, een maatregel om het milieu te beschermen.

“Het is een groot probleem omdat de plastic tassen voor een paar minuten worden gebruikt, maar pas na eeuwen in de natuur afbreekt. Het komt terecht in onze oceanen of rivieren waar het een verwoestende uitwerking heeft op de fauna en flora. Vandaag nemen we een grote stap dat ten goede komt aan ons milieu”, zei president Santos donderdag in Bogotá.

Volgens de president gebruikt een Colombiaan gemiddeld 6 plastic zakken per week, 24 per maand 288 per jaar en 22.176 in een leven van 77 jaar.

“Een groot percentage van het sterftecijfer van schildpadden en dolfijnen op zee komt van het plastic dat ze inslikken en niet kan worden afgebroken.”, zei Santos.

De regering spoort de Colombianen aan stoffen tassen, manden, boodschappentassen of boodschappentrolleys te gebruiken om het gebruik van plastic zakken te ontmoedigen.

Vanaf vandaag zullen er niet meer langer plastic zakken van 30 × 30 cm circuleren in Colombia als maatregel om het milieu te beschermen.