Colombia exporteert voor het eerst cannabiszaden naar de Verenigde Staten

Na een proces van meer dan zes maanden productie werd aanstaande woensdag bevestigd dat Colombia voor het eerst cannabiszaden naar het buitenland zal exporteren. Het Colombiaanse ministerie van Justitie heeft voor het eerst in de geschiedenis toestemming gegeven om de zaden naar de Verenigde Staten te exporteren.

Er zullen 100.000 cannabiszaden aankomen in de stad Denver, in de staat Colorado, die gebruikt zullen worden voor medicinale doeleinden, volgens een verklaring van Avicanna, het bedrijf achter deze export.

De zending is donderdag vanaf de luchthaven El Dorado in Bogotá uitgevoerd, volgens strikte protocollen en met inachtneming van alle wettelijke en gezondheidseisen, zowel door de Colombiaanse regering als door haar Amerikaanse tegenhanger.

Het Colombiaanse bedrijf dat deze zaden zal exporteren is geregistreerd onder de naam Santa Marta Golden Hemp, een dochteronderneming van Avicanna, die op 29 mei 2018 de vergunning heeft gekregen om cannabis voor medicinale doeleinden op de markt te brengen.

Santa Marta Golden is de naam van de marihuana die in en rond de Sierra Nevada de Santa Marta groeit. Het soort is een 100% cannabis sativa, bekend als Punto Rojo door de inwoners van de Sierra Nevada.

De productie van deze zaden is het resultaat van een proces dat meer dan zes maanden heeft geduurd en waaraan bijna 60 arbeiders uit het dorp Bonda, in het departement Magdalena, hebben deelgenomen.

Hoewel in Denver de verkoop van marihuana voor recreatief gebruik is toegestaan, zullen de Colombiaanse zaden worden gebruikt voor gewassen waar druppels en medicijnen worden geproduceerd om pijn mee te verlichten.

Bron :
Foto:NickyPe