Colombia geraakt door verongelukte fan van Egan Bernal

Een van Egan Bernal zijn grootste fans, de dertienjarige Julián Esteban Gómez, is in Colombia met zijn fiets aangereden door een vrachtwagen en overleed ter plekke.

Julián Gómez werd wereldberoemd toen hij huilde van geluk bij de eindoverwinning van zijn landgenoot Egan Bernal in de Tour de France van 2019. Nadat de beelden daarvan wereldwijd verspreid werden, kreeg hij de kans om zijn Colombiaanse voorbeeld te ontmoeten. Gómez ging daarop fietsen bij de club van een oud-trainer van Bernal. De winnaar van de afgelopen Ronde van Italië was zijn grote voorbeeld.

Het verschrikkelijke nieuws werd bekend gemaakt door Julians coach en voormalig profwielrenner Fabio Rodriguez, via Twitter. “Vandaag vertrek je zonder je dromen die je had kunnen vervullen en je laat me achter met niemand om me druk over te maken, slechts dertien jaar oud en een stomme chauffeur neemt je leven. Je vroege vertrek breekt mijn hart, ik kan je alleen maar zeggen dat ik je voor altijd zal missen mijn lieve Julian”, weet Rodriguez.

Gómez kwam zondag tijdens een trainingsrit in de Colombiaanse regio Cundinamarca om het leven bij een aanrijding met een vrachtwagen. Volgens zijn oom, die het zag gebeuren, was de chauffeur druk aan het toeteren. “Hij wilde ons irriteren en hij kwam zo dichtbij, dat Julián nerveus werd, zijn evenwicht verloor en onder de vrachtwagen terechtkwam. Hij was op slag dood”, aldus zijn oom bij RCN Radio. De bestuurder van de vrachtwagen is aangehouden door de politie.

Egan Bernal reageert op social media met een video: “Vandaag huilen we om jou Julián, de ware trots van mijn land”.

Bron :
Foto:semana.com