Colombia heeft miljoen mensen ingeënt tegen cornavirus

Colombia heeft woensdag meer dan een miljoen mensen gevaccineerd met het vaccin tegen COVID-19 en begint aan fase twee van de campagne, die tot doel heeft ongeveer 6,5 miljoen Colombianen in te enten.

Minister van Volksgezondheid, Fernando Ruiz, maakte dit bekend en benadrukte over het feit dat hij in “korte tijd” de vaccinatie van een miljoen mensen heeft bereikt, wat volgens hem “een stimulans voor de gezondheidssector en de districten” is, die ertoe moet leiden dat “de snelheid van vaccinatie blijft toenemen”.

“We markeren een zeer belangrijke mijlpaal in ons land,” zei, van zijn kant, de president van Colombia, Ivan Duque, die naar Barranquilla is gekomen om getuige te zijn van de miljoenste gevaccineerde, Adel Mass Arcón, 92 jaar oud (foto).

De president heeft gezinspeeld op degenen die “zeiden dat de massavaccinatie pas in 2023 zou plaatsvinden”, tegenover wie hij heeft benadrukt dit cijfer te hebben bereikt. “En we gaan voor meer totdat we het doel van 35 miljoen landgenoten hebben bereikt,” voegde hij eraan toe.

Ruiz liet deze woensdag weten dat de regering zich ertoe heeft verbonden een resolutie uit te vaardigen die de particuliere sector in staat stelt rechtstreeks te onderhandelen over de aankoop van vaccins tegen COVID-19.

Er zal een werkgroep worden opgericht om de mogelijkheid te bestuderen dat particuliere bedrijven kunnen deelnemen aan het inentingsproces met doses die reeds door de regering zijn aangekocht, als onderdeel van fase twee van de vaccinatiestrategie, voegde de minister eraan toe.

Tot dusver heeft Colombia 2,2 miljoen doses van het COVID-19 vaccin ontvangen, met een laatste levering van 100.620 doses van Pfizer, dat zal worden gebruikt om de nieuwe fase van inenting voor mensen ouder dan 60 jaar te versterken.

Bron :
Foto:barranquilla.gov.co