Colombia hervat binnenlandse vluchten van en naar Amazonas

Colombia zal volgende maand de binnenlandse vluchten van en naar Leticia, de hoofdstad van het departement Amazonas, hervatten, aldus de regering woensdag. Hiermee komt er een einde aan het maandenlange isolement van de stad.

Vluchten van en naar Leticia werden eind januari aan de grond gehouden uit vrees voor de verspreiding van de Braziliaanse variant van het coronavirus. Studies hebben aangetoond dat de Braziliaanse variant ongeveer 2,5 keer besmettelijker is dan het oorspronkelijke coronavirus en resistenter is tegen antilichamen.

Het departement Amazonas van Colombia grenst aan de gelijknamige Braziliaanse staat en het besluit om de vluchten te stoppen kwam nadat een geval van de deze variant was gemeld in Tabatinga, een Braziliaanse stad naast Leticia.

“In Amazonas, in het bijzonder in Leticia, is de verwachte seroprevalentie zeer hoog, wat de adviescommissie ertoe heeft gebracht om tijdens haar laatste vergadering aan te bevelen de vluchten te heropenen,” zei Julian Fernandez, Colombia’s directeur van epidemiologie en demografie, in een verklaring die door het ministerie van Volksgezondheid werd vrijgegeven.

De seroprevalentie is het percentage personen in een bevolking dat antilichamen heeft tegen besmettelijke ziekteverwerkers zoals virussen.

De bevolking van Amazonas telt iets minder dan 80.000 mensen en de meerderheid woont in Leticia. Tot dusver zijn daar volgens het ministerie van Volksgezondheid meer dan 50.000 vaccinaties toegediend.

Bron :
Foto:Easyfly