Colombia komt met nieuwe continentale wielerploeg

Met hulp van het Colombiaanse Ministerie van Sport is er een nieuwe continentale wielerploeg opgericht. Het doel is om kansen te geven aan talenten uit verschillende regio’s van Colombia.

De continentale wielerploeg met de naam Tierra de Atletas-GW Bicicletas bestaat uit tien renners, met daarbij een aantal oud-profrenners waaronder de regerend Colombiaanse kampioen Óscar Quiroz.

Het nieuwe team zal deelnemen aan een reeks bekende wedstrijden in Colombia, zoals la Vuelta a Colombia, Clasico RCN en Tour Colombia 2.1. De laatste wedstrijd kende onder andere de aanwezigheid van World Tour renners van het formaat Nairo Quintana, Chris Froome, Egan Bernal, Rigoberto Urán en Miguel Ángel López.

Volgens het ministerie zal dit project van groot nut zijn voor sporters die niet over de nodige middelen beschikken om hun fietscarrière te starten.

“Denkend aan het bevorderen van het talent van de nieuwe generaties van de Colombiaanse wielrenners is er een nieuw project gestructureerd om de nationale wielersport te blijven versterken en de regionale dekking uit te breiden met de gedachte om de talenten in de regio’s de kans te geven”, aldus het ministerie.

Het project van Colombia Tierra de Atletas-GW Bicicletas behelst meer dan alleen een ploeg met elite-renners, namelijk een vrouwen-, nieuwelingen-, junioren en een beloftenploeg. Daarmee wil het ministerie alle wielertalenten vormen en ondersteunen. De jeugdselecties worden ondersteund door Fundación Esteban Chaves, dat geleid wordt door de vader van de Mitchelton-Scott-klimmer.

Bron :
Foto:ciclismointernacional