Colombia: land met kansen. Ook voor Colombianen?

Wereldwijd groeit het gat tussen de vraag naar geschoold personeel en de beschikbaarheid van mensen met voldoende vaardigheden, en Colombia blijft hierin niet achter. Ook in dit land wordt het herstel na de lange economische crisis gevoeld in de vorm van een tekort aan goed geschoold personeel. Het verschil tussen het aandeel van mensen op de Colombiaanse arbeidsmarkt die over de basisvaardigheden beschikken die bedrijven minimaal eisen en het aandeel dat voor de nabije toekomst nodig is, behoort tot de hoogste van de wereld.

Dit heeft Hays bekend gemaakt. Hays is een headhunters bedrijf in Oxford dat hoog opgeleid personeel levert over de hele wereld. De verantwoordelijke bij Hays voor Colombia, Axel Dono, zei dat Colombianen hierdoor de kans mislopen op beter werk en op betere betaling voor dat werk. Dono was er positief over dat de salarissen die voor bekwaam personeel betaald worden niet uit de pas lopen. Bedrijven zoeken nu met name steeds meer het personeel dat op professioneel niveau Engels spreekt in het buitenland.

Het komt er volgens Axel Dono voor de regering nu op aan om samen met het onderwijs te zorgen dat de Colombiaanse burgers een opleiding krijgen die beter aansluit bij de behoeften van het bedrijfsleven.

Menno Rol
Bron :

portafolio.co