Colombia lijdt zware nederlaag tegen Ecuador

Colombia dat dinsdag tegen Ecuador een kwalificatiewedstrijd speelde voor het WK in Qatar 2022, heeft een zware nederlaag geleden. Het Colombiaanse elftal onder leiding van bondscoach Carlos Queiroz ging met 6-1 onderuit bij Ecuador.

Ecuador stond in het Liga Deportiva Universitaria Stadion in Quito al na negen minuten met 2-0 voor tegen Colombia. In de zevende minuut schoot Robert Arboleda uit een draai het eerste doelpunt en vlak daarna maakte Ángel Mena een doelpunt na een lange pass prachtig te hebben aangenomen.

Voor de rust kwam Ecuador via intikkers van Michael Estrada en Xavier Arreaga op 4-0. In de laatste minuut van de eerste helft kreeg Colombia een penalty mee. James Rodríguez maakte de penalty, waardoor de score voor de eerste helft op 4-1 bleef staan.

Alhoewel de Ecuadoranen het wat rustiger aan deden in de tweede helft, waren ze nog wel trefzeker. In de 78ste minuut vond Gonzalo Plata het net met een prachtig schot dat via de paal binnenviel, maar moest twee minuten daarna het veld verlaten vanwege zijn tweede gele kaar. In de blessuretijd kaatste Arboleda vlak voor het doel de bal erin na een vrije trap van Ecuador.