Colombia neemt maatregelen tegen Omicron-variant

Colombia verlengt zijn gezondheidsmaatregelen tegen het coronavirus in ieder geval tot 28 februari vanwege de opkomst van een nieuwe coronavariant in Zuid-Afrika, zei president Iván Duque zaterdag.

De noodtoestand op het gebied van de volksgezondheid “is verlengd omdat er een wereldwijde verklaring is over de status van de pandemie en omdat we alle voorzorgsmaatregelen moeten blijven nemen”, zei Duque vanuit Monteria, een stad in het departement Córdoba.

Hoewel de Delta-variant in het land overheerst, zei Duque ook dat, gezien het verschijnen van de Omicron-variant in Zuid-Afrika, maatregelen zullen worden toegepast voor reizigers die vanuit het Afrikaanse continent in het land aankomen en symptomen van de ziekte vertonen.

Hij legde uit dat het land geen rechtstreekse vluchten naar Afrikaanse landen heeft en dat degenen die vanuit Zuid-Afrika in Colombia aankomen, dit doen via de Verenigde Staten of Brazilië, die reeds beperkingen hebben opgelegd, evenals de Europese Unie.

“Mensen die de afgelopen 15 dagen in Afrika zijn geweest en die enige vorm van symptomen vertonen, moeten de Colombiaanse autoriteiten op de hoogte brengen en moeten ook in quarantaine blijven,” legde Duque uit.

Bron :
Foto:lafm.com.co