Colombia protesteert tegen binnendringen van Venezolaanse helikopters en soldaten

Het Colombiaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zei dinsdag dat het een protestbrief naar Venezuela heeft verstuurd, waarin het land wordt beschuldigd van het zonder toestemming de gemeenschappelijke grens te passeren met helikopters en soldaten.

“Er was een schending van de Colombiaanse soevereiniteit door twee militaire helikopters, geïdentificeerd met het acroniem van de Bolivariaanse Nationale Garde, en zo’n 30 gewapende soldaten,” zei het Colombiaanse ministerie van Buitenlandse Zaken in een verklaring.

Het ministerie stuurde een brief aan de Venezolaanse ambassade in Bogota om zijn protest tegen het incident te benadrukken, dat in de gemeente Tibu in het departement Norte de Santander op zondag plaatsvond.

De Venezolaanse regering heeft niet onmiddellijk gereageerd op een verzoek om commentaar.

Venezolaanse soldaten zijn herhaaldelijk zonder toestemming Colombia binnengekomen, waardoor de langdurige spanningen tussen de buurlanden zijn verergerd. Colombia is een gewilde bestemming voor de Venezolanen die op de vlucht zijn voor voedsel- en medicijnentekorten vanwege de diepe economische crisis van hun land.