Colombia schort vluchten van en naar Brazilië op om besmetting met Braziliaanse coronavariant te voorkomen

De Colombiaanse regering zal alle vluchten van en naar Brazilië met ingang van vrijdag 29 januari gedurende 30 dagen opschorten vanwege de Braziliaanse variant van het coronavirus.

President Ivan Duque maakte de maatregel bekend tijdens zijn toespraak in zijn tv-programma “Preventie en Actie” dat het Colombiaanse volk op de hoogte brengt over de ontwikkelingen omtrent het coronavirus. De maatregel houdt in dat alle passagiers die tussen 18 en 27 januari vanuit Brazilië het land zijn binnengekomen, verplicht 14 dagen in quarantaine moeten. De opschorting geldt niet voor vracht- en humanitaire vluchten, bemanningen van luchtvaartmaatschappijen en Colombiaanse burgers of ingezetenen die het land opnieuw binnenkomen.

President Duque benadrukte ook dat de controles over land en rivieren langs de grens van Colombia en Brazilië in het departement Amazonas zullen worden verscherpt nadat de Braziliaanse gezondheidsautoriteiten een geval van de Braziliaanse coronavirusvariant werd gemeld in Tabatinga. Deze Braziliaanse stad ligt bij het drielandenpunt tegenover de Colombiaanse grensstad Leticia ligt.

Omdat de steden zo dicht bij elkaar liggen zullen ook binnenlandse vluchten van en naar Leticia vanaf vrijdag worden opgeschort. “Er zijn aanwijzingen dat deze variant een hogere overdraagbaarheid heeft, wat de impact in het Braziliaanse Amazonegebied verklaart,” zei minister van Volksgezondheid Fernando Ruiz. “Aangezien de stad Leticia een buurstad is van Tabatinga, waar één geval is gemeld, is dit besluit genomen als voorzorgsmaatregel.”

Bron :
Foto:presidencia.gov.co/