Colombia sluit 30 dagen lang grenzen

Een maand lang verbiedt Colombia iedereen, ook zijn eigen burgers, om het land binnen te komen, in een poging om de verspreiding van het coronavirus onder controle te krijgen. Dat zei president Ivan Duque donderdag in een televisietoespraak.

Colombianen en buitenlanders die het land willen binnenkomen, hebben tot dit weekend de tijd om dat te doen. Daarna, vanaf 23 maart, zullen ze de komende 30 dagen de toegang worden ontzegd, zei Duque.

Duque zei dat de maatregel noodzakelijk is zodat de autoriteiten kunnen controleren of de onlangs gearriveerde reizigers zich houden aan een verplichte quarantaine van 14 dagen. Vorige week zei het migratiebureau dat het twee Franse en twee Spaanse burgers heeft uitgezet die deze regels hebben overtreden.

Colombia heeft tot nu toe 108 gevallen van COVID-19 bevestigd. Eerder deze week heeft de regering alle land-, zee- en riviergrenzen gesloten tot 30 mei. Het heeft ook het samen komen van meer dan 50 mensen verboden en bars en nachtclubs laten sluiten.

“We zullen niet stoppen met het nemen van maatregelen die de gezondheid van onze burgers beschermen,” zei Duque in een toespraak die vanuit het presidentiële paleis in Bogota werd uitgezonden.