Colombia sluit akkoord met China voor export van twee miljoen dozen bananen per jaar

De Colombiaanse regering is erin geslaagd om de eerste belangrijke handelsovereenkomst met China te sluiten. Het gaat om de export van bananen naar de Aziatische reus, die begint met 150.000 dozen en uitgebreid wordt naar twee miljoen per jaar.

De Colombiaanse president Ivan Duque, die op dit moment op officieel bezoek is in China, verzekerde dat deze handelsovereenkomst Colombia in staat zal stellen om 40 miljoen dollar per jaar winst te maken.

“Dankzij de samenwerking tussen Augura en de nationale regering, en uiteraard met deze uitwisseling van ervaringen met zakenmensen uit de Volksrepubliek China, hebben we een akkoord bereikt over de verkoop van 4 miljoen dozen Colombiaanse bananen op de Chinese markt,” aldus Duque.

“De handelsovereenkomst is het resultaat van een gezamenlijke strategie van de nationale regering en de Colombiaanse Bananentelersvereniging (Augura). De export zal plaatsvinden via Comercializadora Internacional Unibán, dat daarmee het eerste Colombiaanse landbouwbedrijf wordt dat naar deze markt exporteert,” zei hij.

Duque zei ook dat “dit een zeer belangrijke overeenkomst is voor de Colombiaanse landbouwsector en voor het land in het algemeen, naast het feit dat het een stevige stap is om met meer producten naar de Chinese markt te blijven komen, betekent het ook een exponentiële sprong in de bananenexport.”

Foto:portafolio.co