Colombia sluit alle scholen tot 20 april in strijd tegen coronavirus

De Colombiaanse regering neemt verregaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. De regels voor reizigers naar Colombia werden al verscherpt, maar nu gaan ook de scholen vanaf maandag 16 maart dicht, dat maakte president Ivan Duque zondag bekend.

De Colombiaanse regering heeft het besluit genomen om vanaf maandag de lessen op alle scholen en universiteiten in het land op te schorten om het coronavirus aan te pakken. De maatregel is van toepassing op zowel openbare instellingen als particuliere scholen.

“Openbare en particuliere scholen zullen virtuele klassen opzetten en leerkrachten moeten in dit verband strategieën voor nieuwe methodes vaststellen. De maatregel loopt tot 20 april, maar gezien de ontwikkeling van de situatie ten opzichte van het coronavirus zou de maatregel kunnen worden verlengd.”

De regering heeft de grenzen met Venezuela gesloten en vanaf 16 maart mogen mensen zonder Colombiaanse nationaliteit, die in de veertien dagen ervoor in Europa of Azië zijn geweest, het land niet meer in. Andere reizigers die Colombia binnen komen moeten verplicht 14 dagen in preventieve quarantaine.

Het ministerie van Volksgezondheid heeft 11 nieuwe gevallen van het coronavirus in het land bevestigd. Dat brengt het aantal geïnfecteerden op 45.

Bron :
Foto:Lourdes ÑiqueGrentz