Colombia speelt gelijk tegen Bolivia in WK-kwalificatiewedstrijd

Bolivia ontving donderdag Colombia op de 3.600 meter hoogte van La Paz voor de negende speeldag van de Zuid-Amerikaanse kwalificatiewedstrijden waarin ze vochten voor een plaatsing voor het WK van 2022 in Qatar.

In het Hernando Siles stadion spelen op 3.640 meter boven de zeespiegel in La Paz is nooit gemakkelijk geweest en, meer dan Bolivia, was de hoogte de voornaamste rivaal van Colombia. De spelers van het Colombiaans elftal hadden in de eerste helft moeite om in de wedstrijd te komen.

Naarmate de minuten verstreken, was het Roger Martínez die Luis Díaz vond en kansen begon te creëren. Daarna was het Quintero die met zijn precieze lange worpen naar de flanken het Colombiaans elftal in een meer aanvallende stemming bracht. Bolivia daarentegen slaagden in de eerste helft niet in veel gevaar te creëren.

Na rust was Roger Martinez, die het meest schitterde en de bal in het net schopte van de Bolivianen. In de 69e minuut ging Martinez, die in Mexico speelt voor Club América, op zoek naar een bal langs de rechterflank en passeerde met snelheid drie verdedigers en verraste de keeper met zijn schot.

Na de voorsprong trok het Colombiaans elftal onder leiding van Reinaldo Rueda zich terug in hun eigen veld. Bolivia begon meer aan te vallen, maar kon alleen gevaar genereren door middel van middellange afstandsschoten. Precies, in de 83e minuut profiteerde Fernando Saucedo van een vergissing van het Colombiaans middenveld en verraste doelman David Ospina met een krachtig afstandsschot.

Met het gelijkspel klimt Colombia naar de vijfde plek van het klassement met negen punten. Het land heeft hetzelfde puntenaantal als Uruguay, maar staat achter hen vanwege minder doelsaldo. De volgende rivaal voor het elftal van bondscoach Reinaldo Rueda zal Paraguay zijn op 6 september (00:00 uur, Nederlandse tijd) in het Defensores del Chaco stadion in Asunción, Paraguay.