Colombia speelt gelijk tegen Brazilië en behoudt vijfde positie Zuid-Amerikaanse kwalificatiegroep

Het Colombiaans elftal heeft in eigen huis in Barranquilla doelpuntloos gelijkgespeeld tegen Brazilië. In de strijd om plaatsing voor het WK voetbal in Qatar heeft Colombia een punt gepakt van Brazilië, dat negen duels op rij had gewonnen.

De Colombiaanse selectie en de leider in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiegroep kwamen in het Estadio Metropolitano Roberto Meléndez in Barranquilla niet tot scoren: 0-0.

De gastheren probeerden het initiatief te nemen, maar de Brazilianen vestigden al snel hun dominantie en sloten de avond af met 63 procent balbezit.

Neymar leek klaar om te scoren op een krachtige rechtsbenige aanval, alleen doelman Ospina was er om de bal weg te meppen. De Braziliaanse aanvoerder combineerde keer op keer met Alex Sandro en Lucas Paqueta om de Colombiaanse backline het leven zuur te maken.

Bij een van die gelegenheden profiteerde Neymar van een weggeefactie van Johan Mujica om een ​​pass naar Paqueta te filteren, waarna de middenvelder zijn schot naast zag schieten.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld: Matheus Uribe en Rafael Santos Borré kwamen in het veld voor Lerma en Martinez, en vormden een team met Quintero en Falcao.

De eerste echte kans van de thuisploeg kwam pas in de 63e minuut tot stand, toen invaller Matheus Uribe in de tweede helft een schot loste maar geblokt werd door de Braziliaanse doelman Alisson Becker, die later ook scherp moest zijn om Juan Fernando Quintero zijn afstandsschot tegen te houden.

De Colombiaanse doelman Ospina was beslissend in het laatste deel van de wedstrijd, in de 77e minuut redde hij een schot van Paqueta en in de 85e minuut, met de belangrijkste actie, een schot van Antony dat voor doel was bestemd en met zijn rechterhand werd gered.

Colombia blijft op de vijfde plaats in de kwalificaties met 15 punten; Brazilië, dat bovenaan het klassement blijft staan, heeft 28 punten van de mogelijke 30, na negen opeenvolgende overwinningen.