Colombia speelt gelijk tegen Chili in vriendschappelijk duel

Colombia en Chili speelden zaterdag een vriendschappelijk duel in het Spaanse Alicante. Beide teams kwamen niet aan scoren toe.

Hoewel het resultaat van de Colombiaanse ploeg niet was zoals verwacht, toonde het spel van bondscoach Carlos Queiroz interessante dingen en verdiende het om de wedstrijd te winnen. Juan Guillermo Cuadrado was de grote figuur van ‘tricolor’, die helaas een aantal duidelijke scoringskansen verspeelde.

In de 49ste minuut zat het Colombia niet mee, toen scheidsrechter, Jason Barceló, geen penalty gaf voor Colombia, nadat Guillermo Maripán Cuadrado in het strafschopgebied had geslagen.

Daarbij kwam ook nog dat Duván Zapata gewond raakte in de eerste helft. Het is twijfelachtig of de Colombiaanse aanvaller weer fit is voor de wedstrijd tegen Algerije.

Het Colombiaanse elftal speelt aanstaande dinsdag 15 oktober een vriendschappelijk duel tegen Algerije in het Stade Pierre-Mauroy in Lille, Frankrijk, om 21:00 uur.