Colombia speelt gelijk tegen Paraguay in WK-kwalificatiewedstrijd

Colombia speelde zondag in het Defensores del Chaco stadion in Asunción een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Paraguay. Colombia bleef net zoals zijn vorige kwalificatiewedstrijd tegen Bolivia hangen bij een gelijkspel.

Het Colombiaans elftal maakte een goede indruk. Het nationale team van Colombia had meer balbezit en creëerde ook riskante acties terwijl Paraguay leed en zich vastklampte aan zijn doelman Anthony Silva die zijn team redde tegen de gevaarlijke schoten van Colombia.

Alhoewel Colombia vastbesloten was om zijn 1-1 gelijkspel tegen Bolivia te verbeteren, opende Paraguay de score in de 40e minuut. Paraguayaan Ángel Romero was een doorn in het oog van verdediger Davinson Sanchez en legde de bal simpel af op Antonio Sanabria.

Colombia herpakte zich in de tweede helft en zette Juan Guillermo Cuadrado in de 53e minuut op de stip na een handsbal die door de videoscheidsrechter werd toegekend. De Colombianen hadden ook later in de wedstrijd meer balbezit, maar konden dat niet in doelpunten omzetten.

Met het gelijkspel blijft Colombia hangen op de vijfde plek van het klassement met tien punten. De volgende match voor het elftal van bondscoach Reinaldo Rueda zal Chili zijn in het Metropolitano Roberto Meléndez stadion in Barranquilla op 10 september (01:00 uur, Nederlandse tijd).