Colombia speelt na spannende slotfase gelijk tegen Ecuador

Het Colombiaans elftal heeft in eigen huis in Barranquilla gelijkgespeeld tegen de verrassende nummer drie Ecuador. In de strijd om plaatsing voor het WK voetbal in Qatar heeft Colombia voor de derde keer op rij gelijkgespeeld en een punt weten te pakken.

Hoewel het publiek lang moest wachten op spektakel was er een uiterst tumultueuze slotfase. Ecuador, de verrassende nummer drie in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiegroep, leek een kwartier voor tijd een strafschop te krijgen, nadat CuƩllar Plata neerlegde. De Peruaanse scheidsrechter Diego Haro wees naar de stip, maar ging na lang oponthoud toch naar de kant om de beelden nog eens te bekijken. Toen annuleerde hij de penalty wegens buitenspel op een eerder moment in de aanval.

In de negende minuut van de extra tijd explodeerde stadion Metropolitano toen de Colombiaanse verdediger Yeri Mina (foto) na een verre inworp van Juan Cuadrado de winnende treffer binnenschoot. Terwijl de complete Colombiaanse selectie en de fans op de tribune feestvierden, bestormden de spelers van Ecuador de arbiter. Na veel tumult riep de VAR Haro opnieuw naar de kant. Tot ontsteltenis van de Colombianen keurde hij de treffer af wegens hands van Mina.

Door het gelijkspel staat Colombia op de vierde plek in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiegroep met zestien punten. De eerste vier krijgen het recht op een rechtstreeks ticket voor het WK in Qatar. De nummer vijf speelt nog een internationale play-off.

Bron :
Foto:gol.caracoltv.com