Colombia speelt op 3 juni vriendschappelijke wedstrijd tegen Panama

Het Colombiaanse elftal speelt op 3 juni een vriendschappelijke wedstrijd tegen Panama, dat heeft de Panamese Voetbalbond bekend gemaakt.

Het vriendschappelijk duel wordt een van de twee voorbereidingswedstrijden van de Colombiaanse bondscoach Carlos Queiroz om de Colombiaanse ploeg klaar te stomen voor de Copa América 2019 in Brazilië. De andere wedstrijd stond al gepland op 9 juni en zal gespeeld worden in Lima tegen buurland Peru. De Colombiaanse en Panamese voetbalteams zullen het duel aangaan in Bogotá.

De voorzitter van de Panamese Voetbalbond (Fepafut), Pedro Chaluja, vertelde tegen Radio Caracol blij te zijn om deze vriendschappelijke band met Colombia te kunnen bereiken. Chaluja zei dat het proces van het opstellen van de wedstrijdcontracten momenteel aan de gang is en dat het de verantwoordelijkheid van de Colombiaanse voetbalbond (FCF) is om de details te zijner tijd aan te kondigen.

Colombia en Panama hebben zeven vriendschappelijke wedstrijden gespeeld, waarvan Colombia er vijf won en het Midden-Amerikaanse land twee.

De 46ste editie van de Copa América wordt van 14 juni tot en met 7 juli gehouden in Brazilië. Colombia zit in groep B samen met Argentinië, Paraguay en Qatar. Het Colombiaanse elftal speelt zijn eerste wedstrijd op de Copa América op 15 juni tegen Argentinië. Op 19 juni speelt Colombia tegen Qatar en op 23 juni tegen Paraguay.

Bron :
Foto:canalrcn