Colombia staat export van gedroogde cannabisbloemen toe

President Ivan Duque heeft vrijdag het decreet ondertekend dat de uitvoer van gedroogde cannabisbloemen voor medicinaal gebruik regelt en toestaat. De belangrijkste wijziging is dat de export van de gedroogde cannabisbloem zal worden toegestaan, aangezien tot dusver alleen derivaten en eindproducten mochten worden uitgevoerd.

“Vandaag heft Colombia het verbod op de uitvoer van gedroogde cannabisbloemen voor medicinaal gebruik op en dit betekent dat Colombia een grote rol zal kunnen spelen op de internationale markt,” zei president Duque, tijdens de ondertekening van de overeenkomst in de gemeente Pesca, Boyacá.

Het belang van dit decreet ligt vooral in de grote vraag naar gedroogde bloemen op de internationale markt, die groter is dan de vraag naar derivaten.

Het is ook goed nieuws voor de industrie omdat de productie van derivaten een grotere investering vergt dan die voor de productie van de bloem.

Ook wordt het overbrengen van cannabis naar vrijhandelszones toegestaan, zodat deze kan worden versneden, gedroogd, verwerkt, verpakt en herverpakt. Zij regelt ook het veilig en geïnformeerd gebruik van deze plant.

Op deze manier begint in Colombia volgens de regering een revolutie op het gebied van cannabisregulering, waardoor het land een belangrijke speler wordt in de industriële productie van dit product.

“Vandaag de dag groeit de handel in gedroogde bloemen met een omvang die nog nooit eerder is vertoond,” zei de president, en daarom daagde hij de industrie uit om “toegepast onderzoek te creëren voor de ontwikkeling van de sector,” zei hij.

Bron :
Foto:caracol.com.co