Colombia start met boostervaccinatie voor 50-plussers

Vanuit het presidentieel huis Casa Nariño kondigde president Iván Duque aan dat vanaf vrijdag 19 november de toepassing van een boostervaccinatie tegen COVID-19 voor 50-plussers mogelijk zal zijn.

“Vanaf morgen zal de boostervaccinatie worden toegepast voor personen ouder dan 50 jaar in het hele nationale territorium. Het is een belangrijke maatregel om niet alleen de projectie van het leven te blijven garanderen, maar ook om de veilige reactivering van onze economie en van verschillende activiteiten te blijven begeleiden’, zei de president.

De boostervaccinatie is bedoeld voor mensen die de twee vaccinaties meer dan zes maanden geleden hebben toegediend en ook voor mensen met een slecht immuunsysteem, die slechts 30 dagen hoeven te wachten vanaf de tweede dosis.

De president nodigde Colombianen uit om zich in te inenten met de boostervaccinatie en sloot ook de mogelijkheid uit dat de nationale regering het vaccin verplicht zou verklaren en herhaalde dat de maatregelen overtuigend zullen zijn.

Bron :
Foto:torstensimon