Colombia traint in Italië voor vriendschappelijk duel tegen Egypte

Als voorbereiding op het WK in Rusland, dat op 14 juni begint, speelt het Colombiaans elftal deze week een vriendschappelijke wedstrijd tegen Egypte in het Italiaanse Bergamo.

Coach Jose Pekerman draagt de Colombiaanse nationale ploeg een belangrijke test op om ze van hun beste kant te laten zien tijdens een vriendschappelijk duel tegen Egypte.

De wedstrijd tegen Egypte op vrijdag 1 juni zal Pekerman de kans geven om verschillende combinaties uit te proberen om uiteindelijk van de 35 spelers die hij naar Italië heeft gebracht er 23 te selecteren voor het WK in Rusland.

De voorlopige ploeg bestaat uit 11 veteranen van de Colombiaanse selectie die de kwartfinale van het wereldkampioenschap in Brazilië (2014) bereikte en strandde toen het tegen Brazilië verloor met 2-1.

Enkele van de sterren die in Brazilië speelden, zoals middenvelder James Rodriguez en doelman David Ospina, zullen zeker de reis naar Rusland maken. Hoewel Falcao het wereldkampioenschap voetbal in 2014 miste als gevolg van een blessure, is hij topscorer van Colombia met 29 doelpunten in 71 wedstrijden en is hij ook zeker van dat hij in de line-up zal staan.

Voor het WK in Rusland maakt Colombia samen met Polen, Senegal en Japan deel uit van Groep H. De Colombianen beginnen hun strijd om de felbegeerde WK-beker op 19 juni  tegen Japan.

Vriendschappelijk duel: Colombia – Egypte
Datum: 01 juni 2018
Tijd: 21:15 uur
Stadion: Stadio Atleti Azzurri d’Italia
Stad: Bergamo (Italië)