Colombia tweede in Copa América vrouwen: Brazilië pakt titel

Het Colombiaanse vrouwenelftal verloor in de finale van de Copa América voor vrouwen in het Alfonso López-stadion in Bucaramanga met 0-1 van Brazilië.

De eerste grote kans voor Colombia kwam na 20 minuten, na een vrije trap uitgevoerd door Catalina Usme, echter wist keeper Lorena da Silva de bal te weren. De bal kwam uiteindelijk achter het doel, waardoor Colombia een extra kans kreeg vanuit een hoekschop. Daniel Arias kopte de bal vanuit de hoekschop richting het doel maar kwam rechts naast het doel terecht.

Brazilië had moeite met de verdediging van Colombia en kon alleen maar dichtbij komen met schoten van middellange afstand, wat geen gevaar opleverde voor doelvrouw Catalina Pérez.

Uiteindelijk wist Debinha door te breken in het Colombiaans strafschopgebied, maar werd onderuit gehaald door Manuela Vanegas en een penalty werd toegewezen. In de 39e minuut opende de Braziliaanse ploeg de score dankzij Debinha, die de strafschop benutte.

In de eerste minuten van de tweede helft voelde Colombia de fysieke slijtage en kreeg het te maken met de aanval van Brazilië, dat belangrijke kansen had om de voorsprong uit te breiden, maar hun aanvallers maakten het niet af.

De laatste kans voor Colombia werd opnieuw gegeven aan Catalia Usme, die het vanaf het midden probeerde en haar schot opnieuw in de handen van de Braziliaanse keeper schoot.

Op deze manier veroverde Brazilië zijn achtste titel van de Copa América bij de vrouwen in negen edities.

De Colombiaanse Linda Caicedo schitterde van start tot finish tijdens de Copa América voor vrouwen, ondanks dat ze niet de titel van de competitie met het Colombiaanse nationale team had gewonnen, werd de 17-jarige verkozen tot de beste speelster van het toernooi.

Linda was aanwezig in alle zes Colombiaanse wedstrijden gedurende het toernooi, speelde 513 minuten en scoorde twee doelpunten, tegen Ecuador en Argentinië.