Colombia uitgeschakeld in Davis Cup ondanks overwinning op VS

De Colombiaanse tenniser Daniel Elahi Galán , nummer 111 op de ATP-ranking, won in drie sets, 3-6, 6-3 en 7-6 (5-7), van de Amerikaan John Isner in twee uur en één minuut en maakte de gelijkmaker (3-3) van Groep E van de Davis Cup-finale die plaatsvindt op het hoofdkantoor in Turijn (Italië).

Isner, 36, in zijn tiende Davis Cup-optreden, de eerste sinds 2018, sloot zijn deelname in Turijn af met een nieuwe nederlaag tegen Daniel Galan, nadat hij in het vorige gelijkspel tegen Italië met Lorenzo Sonego in slechts één uur langs de snelle baan was gevallen.

De Amerikaanse tennisser, 24e op de ATP-ranglijst, begon in de eerste set te verliezen tegen de Colombiaan, maar in de tweede herstelde hij zich om de partij naar de derde te brengen, waarin gelijkheid de boventoon voerde zonder dat iemand in staat was twee games op rij te winnen om een minimaal voordeel te hebben.

Met alles nog op het spel ging de partij naar de tiebreak, waarin Galán begon te winnen en drie punten voor stond (4-1), een voorsprong die Isner verkleinde om de leiding te nemen. Op het beslissende moment liet de speler van Bucaramanga, die 41 winners op de eerste opslag had, twaalf minder dan zijn tegenstander, zich niet intimideren en voerde de druk op, waarmee hij drie punten wist binnen te halen die hem de eindzege bezorgde.

In het dubbelspel versloegen Juan Sebastián Cabal en Robert Farah de Amerikanen Jack Sock en Reilly Opelka met 3-0. De Amerikanen trokken zich terug vanwege fysieke problemen, waardoor Colombia uiteindelijk de serie won. Als tweede in groep E was het echter niet genoeg om door te stromen naar het klassement van de kwartfinales.

Colombia had de Verenigde Staten al eerder verslagen in de Davis Cup van 1974 met het duo Jairo Velasco en Iván Molina in het dubbelspel.

Bron :
Foto:caracol.com.co