Colombia verkort wachttijd voor boostervaccins tot vier maanden

Colombia zal mensen vier maanden na het voltooien van hun tweede vaccinatie hun boostervaccin aan bevelen, zo heeft president Ivan Duque dinsdag gezegd.

Colombia, dat volgens regeringscijfers meer dan 5,3 miljoen infecties met het coronavirus en 130.460 sterfgevallen als gevolg van COVID-19 heeft gekend, had voorheen de mensen verplicht zes maanden te wachten op hun boosters na voltooiing van hun eerste vaccinaties.

“Iedereen van 18 jaar en ouder die beide doses heeft gehad, of één dosis in gevallen zoals Janssen, kan nu zijn boosterdosis krijgen na vier maanden in plaats van zes,” zei Duque in een videoboodschap.

Tegelijkertijd kunnen mensen die besmet zijn met het coronavirus hun vaccinatie krijgen 30 dagen nadat hun isolatie is beëindigd, in plaats van zes maanden daarna, zei Duque.

Gezondheidsautoriteiten in Colombia meldden hun eerste gevallen van de zich snel verspreidende omikron-variant op 20 december, en sindsdien heeft het zich explosief verspreid.

Collombia heeft een bevolking van ongeveer 50 miljoen mensen en vaccineert ook Venezolaanse migranten, ongeacht hun migratiestatus. Die bevolking wordt geschat op ten minste 1,8 miljoen mensen.

Bron :
Foto:lafm.com.co