Colombia verlengt lockdown tot 30 augustus

De nationale lockdown van Colombia om infecties van het coronavirus in bedwang te houden zal met een maand worden verlengd tot eind augustus, zei president Ivan Duque dinsdag.

“We hadden een quarantaine tot 1 augustus gepland en met de deskundigen hebben we het volgende besluit genomen: de quarantaine wordt verlengd tot 30 augustus”, aldus de president.

Dit is de achtste keer dat de lockdown is uitgebreid. Duque verklaarde een nationale lockdown op 25 maart om de verspreiding van het coronavirus in het land te vertragen.

De president gaf aan dat de besmettingen vooral regionaal plaatsvinden. “We hebben het niet over een nationale piek, maar over pieken die zich regionaal voordoen. Daarom hebben we geprobeerd om onderscheid te maken tussen bevolkingsgroepen die niet getroffen zijn, die met een lage impact en die met een hoge impact,” zei Duque in het televisieprogramma ‘Prevención y Acción’, dat wordt uitgezonden vanuit presidentieel paleis Casa de Nariño.

Hij benadrukte dat er bevolkingsgroepen zijn waarin grotere stappen zijn genomen om de economie weer op gang te brengen. Hij benadrukte ook dat in dit proces van differentiatie “striktere interventies zijn gedaan in plaatsen en buurten waar besmettingshaarden zijn gevonden”.

In de gemeenten met weinig of geen coronavirusbesmettingen zal een geleidelijk proces van het reactiveren van sectoren worden voortgezet, terwijl bijeenkomsten van grote groepen worden vermeden. De gebieden met hoge besmettingstarieven hebben een strenge quarantaine gehandhaafd.

“We begrijpen allemaal dat we gedurende deze vier weken een grote inspanning moeten blijven leveren om onszelf te beschermen,” zei Duque.

Bron :
presidencia.gov.co/foto:presidencia.gov.co