Colombia verlengt selectieve quarantaine tot eind mei

Colombia zal de zogenaamde selectieve quarantaine verlengen tot eind mei. President Iván Duque en de minister van Volksgezondheid Fernando Ruiz kondigden aan dat de selectieve quarantaine tot 31 mei van dit jaar wordt verlengd om de coronapandemie te bestrijden.

“Het is nog drie maanden. De wereldwijde pandemieverklaring is nog steeds van kracht en de overgrote meerderheid van de landen handhaaft de noodsituatie op het gebied van gezondheid en wij doen hetzelfde”, zei Duque in zijn tv-programma Acción y Prevención.

Colombia begon in maart 2020 aan een lockdown van meer dan vijf maanden dat eindigde in augustus en veroorzaakte een verlammende werking op de economie, evenals een toename van de werkloosheid.

Sinds september is er een selectief isolement van kracht dat de meeste economische en sociale activiteiten mogelijk maakt, zoals internationale vluchten en service in restaurants met maatregelen zoals een capaciteitslimiet, het verplichte gebruik van mondkapjes en afstand tussen mensen om besmetting te voorkomen.

Bron :
Foto:presidencia.gov.co