Colombia verliest van Brazilië en brengt WK-deelname in gevaar

Het Colombiaanse nationale voetbalteam leed zijn derde nederlaag in de Zuid-Amerikaanse kwalificatieronde richting Qatar 2022 toen het in Sao Paulo met 0-1 werd verslagen door Brazilië.

Donderdagavond (lokale tijd) speelde het Colombiaanse elftal tegen Brazilië in São Paulo. Na drie keer gelijk te hebben gespeeld verloor Colombia de wedstrijd tegen de Brazilianen in het Neo Quimica Stadion.

Aan het begin van de wedstrijd controleerde Brazilië de bal, schoof hun linies op en zette Colombia in het nauw, maar vonden geen kans om het de Colombiaanse doelman David Ospina ongemakkelijk te maken. Het stug verdedigende Colombiaans elftal hield lang stand, maar de Brazilianen voerden de druk nog hoger op en in de 72e minuut openden ze de score. Marquinhos maakte een lange pass op Neymar, die met een enkele aanraking Lucas Paquetá in staat stelde het doel op te zoeken. De middenvelder betrad het gebied en maakte met een scherp schot het doel af om de score te vieren.

Het bleef bij één doelpunt van Lucas Paquetá in de 72ste minuut. Door de overwinning heeft Brazilië zich als eerste Zuid-Amerikaanse land geplaatst voor het WK van volgend jaar in Qatar. Ze zijn daarmee in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiegroep verzekerd van een plaats bij de eerste vier, die recht geeft op rechtstreekse deelname aan het eindtoernooi.

Colombia staat nu vijfde met 16 punten, Chili heeft dezelfde 16 punten na hun overwinning op Paraguay en een doelsaldo van +1, terwijl Colombia -1 heeft. Aanstaande dinsdag om 18:00 uur (lokale tijd) ontvangt Colombia Paraguay in Barranquilla.