Colombia verslaat Argentinië op Copa América

Colombia heeft al vroeg sensatie gebracht in de Copa América door Argentinië te verslaan in Salvador Bahía. De Argentijnen hadden zaterdagnacht (Nederlandse tijd) in stadion Arena Fonte Nova weinig in te brengen tegen Colombia en begonnen voor het eerst sinds 1979 met een nederlaag aan het Zuid-Amerikaanse eindtoernooi.

Colombia is de Copa América zaterdagavond (lokale tijd) in Brazilië begonnen met een 0-2-overwinning tegen Argentinië. De Colombiaanse ploeg kwam pas in de tweede helft tot het maken van doelpunten. Roger Martínez, die al na een kwartier moest invallen voor de geblesseerde Luis Muriel, maakte in de 71e minuut het eerste doelpunt. De aanvaller van het Mexicaanse Club América sneed naar binnen en knalde de bal in de verre hoek langs keeper Franco Armani.

In de slotfase scoorde de ploeg van Carlos Queiroz opnieuw, na een prachtige aanval die begon bij Martínez. Hij stuurde invaller Jefferson Lerma de diepte in, die op zijn beurt een perfect afgemeten voorzet gaf aan invaller Duvan Zapata. De topscorer van de Italiaanse club Atalanta Bergamo kon niets anders dan van dichtbij hard en hoog achter Armani schieten.

De zege van Colombia, dat het toernooi één keer won (2001), was de eerste overwinning op Argentinië sinds november 2007. De Colombianen wonnen toen in de kwalificatiereeks voor het WK van 2010 in Bogotá met 2-1.

Argentinië en Colombia komen op deze Copa América uit in groep B, met verder Paraguay en Qatar. Die twee landen ontmoeten elkaar zondag in Rio de Janeiro. De tweede wedstrijd voor de Colombiaanse ploeg vindt plaats op woensdag 19 juni. Dan speelt Colombia om 23.30 uur (Nederlandse tijd) in Estádio Cícero Pompeu de Toledo in São Paulo tegen Qatar.