Colombia verslaat Bolivia in La Paz

Het Colombiaanse elftal speelde donderdag een WK kwalificatie wedstrijd tegen Boliva in het Hernando Siles Stadion in La Paz.

De middenvelder van Real Madrid, James Rodriquez, schitterde al vroeg in de wedstrijd door in de tiende minuut links van het doel de bal rechts in het doel van Romel Quinonez te schoppen.

Het tweede doelpunt kwam in de 40e minuut van Carlos Bacca. James Rodriquez maakte de voorzet en de AC Milan spits maakte de actie af door de bal weer rechts in het doel te schoppen.

In de tweede helft kwamen de Bolivianen sterk terug door twee doelpunten te maken. Jeison Murillo raakte de bal met zijn hand waardoor Bolivia een strafschop (50ste minuut) kreeg en terugkrabbelde met 1-2. Twaalf minuten later maakten de Bolivanen de gelijkmaker door een doelpunt van Chumacero.

Bondscoach van Colombia, Jose Pekerman stelde orde op zaken door een aantal wissels in te zetten. Moreno, Muriel en Cardona kwamen in het veld voor Cuadrado, Bacca en Perez.

In de slotfase wist Colombia toch nog een punt in de wacht te slepen door een doelpunt in de 90ste minuut te maken van de invaller Edwin Cardona.

Colombia speelde de 2-3 overwinning met veel debutanten op het veld waaronder Marlos Moreno, Oscar Murillo, Sebastián Pérez, Guillermo Celis en Farid Díaz. Oscar Murillo kwam volgens de analisten als beste uit de bus. Oscar Murillo deed uitstekend werk als centraal verdediger en werkte goed samen Jeison Murillo in de verdediging.