Colombia verslaat Chili in WK-kwalificatiewedstrijd

Het Colombiaans elftal heeft Chili met 3-1 verslagen in het Estadio Metropolitano Roberto Meléndez in Barranquilla. Het was een belangrijke wedstrijd voor de nationale ploeg om de kans te vergroten voor deelname aan het WK Qatar in 2022.

Het team van bondscoach Reinaldo Rueda begon een sterke wedstrijd tegen de Chilenen. Al na vier minuten schoot het Juan Fernando Quintero van halve afstand raak in het doel van Claudio Bravo. De VAR oordeelde echter dat toen Yairo Moreno de bal naar voren schopte, Quintero buitenspel stond en keurde het doelpunt af.

Colombia bleef druk zetten, vooral aan de linkerkant. Na 16 minuten werd Luis Díaz neergehaald in het strafschopgebied en scheidsrechter Andrés Cunha kende een penalty toe. Met veel vertrouwen stapte Miguel Borja naar voren en schoot in het doel.

Slechts 2 minuten later kwam het derde doelpunt. Borja kreeg door een pass van Santos Borré de ruimte om door Chileense verdediging te snijden en bracht de doelman op verkeerde voet en schoot rechts de bal in het net.

De derde had na 28 minuten kunnen vallen, een loze pass van Quintero op Borja die Borré alleen liet, zonder keeper. Hij tikte de bal tegen de paal en miste ook de rebound toen de bal terugkaatste.

De stand veranderde in de eerste 20 minuten van de tweede helft, toen Chili ambitieuzer werd. In de 56e minuut scoorde Jean Meneses na een reeks rebounds in het strafschopgebied die Colombia niet wist weg te werken. Pulgar versloeg Yairo en legde de bal bij zijn medespeler, die de bal alleen maar hoefde binnen te schuiven. In een paar zetten, zette Chili Colombia in het nauw. Rueda versterkte de verdediging met Daniel Muñoz en Roger Martínez kwam er ook in. Laatstgenoemde maakte in de 73e minuut een voorzet op Luis Díaz, die de bal in het doel langs de keeper en een verdediger schoot.

De rest van de wedstrijd was een routinekwestie en er was tijd voor Falcao García om het veld op te komen en een vrije trap te proberen die over ging. Het was een belangrijke overwinning voor Colombia, dat nu op de vijfde plaats staat, met evenveel punten als Ecuador, dat verloor van Uruguay.