Colombia verslaat Costa Rica in vriendschappelijk duel

Het Colombiaans elftal heeft dinsdag in een vriendschappelijk duel Costa Rica verslagen. Juan Camilo Hernández maakte tijdens zijn debuut twee doelpunten voor Colombia.

De Colombiaanse ploeg speelde in het Red Bull Arena stadion in New Jersey (VS) en wisten de wedstrijd grotendeels te domineren. De Costa Ricanen hielden na een half uur niet meer stand door een doelpunt van Carlos Bacca. Op aangeven van James Rodriguez schoot Bacca de bal vanaf de linkerkant van het strafschopgebied in de linkerbenedenhoek. Echter, kwam Costa Rica vlak voor rust met de gelijkmaker, een kopbal van Kendall Waston.

In de tweede helft creëerden de Colombianen kansen, maar in de voorhoede kwam het afmaken van de acties niet tot zijn recht. In de 71e minuut veranderde de zaak door een wissel van Bacca, die vervangen werd door Juan Camilo Hernández. De negentienjarige debutant scoorde slechts 32 seconden na het invallen zijn eerste doelpunt voor Colombia. De jonge spits stelde vlak voor het eindsignaal het doelpuntenaantal zeker door zijn tweede doelpunt. Juan Camilo Hernández schoot op aangeven van Juan Cuadrado vanuit het midden van het strafschopgebied hoog in het midden van het doel van de Costa Ricanen. Het vriendschappelijke duel eindigde in een 3-1 zege voor de Colombianen.