Colombia verslaat Ecuador in vriendschappelijke interland

Dinsdag speelde het Colombiaanse elftal in de Verenigde Staten een vriendschappelijke interland tegen Ecuador. He nationale team van Colombia pakte de winst dankzij een doelpunt van Mateus Uribe

Colombia versloeg Ecuador met 1-0 in de Red Bull Arena in New Jersey in de Verenigde Staten. De ploeg speelde voor het eerst hun nieuwe uitshirt en sloot 2019 af met hun laatste wedstrijd.

Mateus Uribe was de enige die tot scoren kwam. De middenvelder scoorde in de 41e minuut een doelpunt op aangeven van Stefan Medina. Medina kreeg de bal gevaarlijk voor het doel van de Ecuadoranen. Doelman Padilla richtte zich op Medina, maar die tikte slim de bal naar Uribe, waardoor Padilla niet genoeg tijd had om zich naar het doel te keren. Met drie verdedigers voor het doel wist Mateus Uribe de bal keurig in te tikken.

In de tweede helft creëerde de Ecuadoraanse ploeg meerdere gevaarlijke kansen voor het doel van Ospina, maar wisten het niet goed af te werken. Colombia daarentegen maakte het ook lastig voor doelman Padilla, maar hadden het vooral druk met het aanvallend Ecuador. Echter, met de toetreding van Juan Guillermo Cuadrado en Yairo Moreno was er meer orde op het middenveld, waardoor de kansen van de Ecuadoranen op het middenveld al werden gesmoord.

De Colombiaanse nationale ploeg zal opnieuw op het veld verschijnen in maart 2020, wanneer de kwalificatierondes voor het wereldkampioenschap in Qatar 2022 zullen beginnen.