Colombia verslaat Guatemala met 4-1

De Colombiaanse nationale ploeg stelde niet teleur in de eerste wedstrijd van Néstor Lorenzo als bondscoach. Het team versloeg Guatemala met 4-1 in een vriendschappelijk duel.

Hoewel de openingstreffer lang op zich liet wachten, werd alles in de tweede helft gemakkelijker voor de Colombianen. Naast James Rodríguez, de middenvelder van Olympiacos, stonden ook Luis Sinisterra, Rafael Santos Borré en Yaser Asprilla op het scorebord als doelpuntmaker.

Interessant is dat de laatste drie scorers in de tweede helft van de bank kwamen.

James’ doelpunt kwam er na 39 minuten, na een voorzet van Juan Guillermo Cuadrado vanaf rechts. Rodriguez bracht hem naar beneden, ontsnapte aan zijn doelman en schoot over.

Deze keer was het een voorzet van links door Johan Mojica en hoewel Matheus Uribe het doel miste, verscheen Sinisterra achter om te vieren.

De derde kwam in de 76e minuut. Yaser zette Borré op in het strafschopgebied. De aanvaller van Eintracht Frankfurt hield zich afzijdig en versloeg met een goed schot bij de tweede paal het verzet van de tegenstander.

De kers op de taart kwam in de 88e minuut, toen de rollen werden omgedraaid. Borré stuurde een lege pass naar Yaser, die de verdediger van dienst uitspeelde en vervolgens langs de keeper schoot.

Guatemala scoorde het troostdoelpunt in de blessuretijd, nadat Oscar Santis een hoekschot van dichtbij loste dat David Ospina kansloos liet.