Colombia verslaat Peru en pakt brons op Copa América

Colombia is vrijdag als derde geëindigd op de Copa América. In Estadio Mané Garrincha in de Braziliaanse hoofdstad Brasília pakte de Colombiaanse selectie brons door Peru in een spannend duel te verslaan.

De ploeg van bondscoach Reinaldo Rueda begon sterk aan het duel en waren duidelijk de bovenliggende partij, maar ondanks het overwicht en het vele balbezit wist het Colombiaanse elftal niet tot grote kansen te komen. Kort voor rust kwam Peru na een vlijmscherpe counter op voorsprong via Yoshimar Yotún.

Na de pauze draaide Colombia de wedstrijd binnen een kwartier om. Een paar minuten na rust krulde aanvoerder Juan Cuadrado een vrije trap prachtig om de muur in de korte hoek langs de Peruaanse keeper Pedro Gallese. Tien minuten later was het weer raak voor Colombia. Luís Díaz schoot zijn land na een snelle counter op voorsprong.

Tien minuten later counterde Colombia naar een voorsprong. Cuadrado kwam er na een afgeslagen aanval van Peru snel uit en speelde middenvelder Luís Díaz aan die de score op 2-1 bracht. Peru liet niet het hoofd hangen en ging op jacht naar de gelijkmaker. Acht minuten voor tijd kwam de ploeg van Ricardo Gareca langszij. Gianluca Lapadula kopte uit een corner de 2-2 binnen.

Het duel leek af te stevenen op een beslissende penaltyserie, totdat Díaz in de derde minuut van de extra tijd zich bekroonde tot de held van de avond. Hij speelde zich knap vrij en probeerde het van buiten de zestien. Precies tussen twee Peruaanse verdedigers door schoot hij de bal in de kruising. Het was al zijn vierde treffer van het toernooi, waarmee hij gedeeld topscorer is met Lionel Messi. Brazilië en Argentinië spelen in de nacht van zaterdag op zondag (2.00 uur) de finale van de Copa América.