Colombia verslaat Venezuela in eerste ronde WK-kwalificatie

Het Colombiaans elftal had geen beter debuut kunnen maken tijdens de eerste kwalificatieronde voor het WK voetbal in Qatar in 2022, nadat het zijn Venezolaanse tegenhanger ruimschoots had verslagen. Het team van Carlos Queiroz won met doelpunten van Duvan Zapata en Luis Fernando Muriel, het aanvallende duo van de Italiaanse club Atalanta.

De Cafeteros brachten de drie punten in het Metropolitano stadion in Barranquilla niet in gevaar, met uitzondering van het slechte nieuws in de 13e minuut van Santiago Arias, die zijn linker enkel verwondde. De Bayer Leverkusen speler zou tussen de vier en zes maanden uit de roulatie zijn door de blessure die hij tijdens de wedstrijd opliep.

Colombia was effectief tijdens de wedstrijd. In de eerste helft maakten ze gebruik van de verdedigingsfouten van de Venezolaanse verdediging om te profiteren van de vleugels. Muriel was de gevaarlijkste man vanaf het middenveld. Met snelheid manoeuvreerde hij vlekkeloos naar voren. Een voorbeeld hiervan is het derde doelpunt van de wedstrijd, het tweede doelpunt stond al op zijn eigen naam.

Duvan Zapata opende de wedstrijd voor Colombia met een schot in het hart van het doel na een schitterende pas van Cuadrado van rechts. In de 26e minuut stond Muriel geheel vrij en schoot de bal eenvoudig in het doel. Johan Mojica won van links, zette voor en de bal vond de onopgemerkte spits van Atlanta als ontvanger zonder een Venezolaanse verdediger om zich heen te hebben.

In de tweede helft nam Colombia het gas wat terug, waardoor Venezuela meer balbezit kreeg. Echter, toonde het buurland niet genoeg power om de drie treffers van de Cafeteros te overtreffen. De score bleef in onveranderd met 3-0 voor Colombia.

Voor de tweede datum van de kwalificaties voor het WK in Qatar staat Colombia tegenover Chili in Santiago. De wedstrijd vindt plaats op dinsdag 13 oktober om 19.30 uur, Colombiaanse tijd. De beste vier ploegen uit de groep van tien landen kwalificeren zich voor het WK van 2022 in Qatar, de nummer vijf krijgt nog een herkansing in een play-off.

Bron :
Foto:elespectador.com/Raul Arboleda