Colombia verwacht in april 2,2 miljoen Pfizer-vaccins

In april zullen 2,2 miljoen Pfizer-vaccins in Colombia aankomen. De aankondiging werd gedaan door de minister van Volksgezondheid.

De minister van Volksgezondheid, Fernando Ruiz liet via zijn Twitter-account weten dat tegen april 2,2 miljoen Pfizer-vaccins in Colombia zullen aankomen.

Dinsdag 9 maart arriveerden op een internationale vlucht nog eens 100.000 doses vaccins van Pfizer in het land, zoals vastgelegd in het schema dat begin maart door de nationale regering werd gepresenteerd.

Volgens informatie van de administratieve dienst van het presidentschap van de Republiek (DAPRE) zal Colombia tegen eind maart over 600.000 vaccins beschikken van de 10 miljoen die in 2020 bij dit laboratorium zijn aangekocht. Vanaf deze week komen er 100.000 binnen op de 17e, 24e en 31e van de maand.

Deze doses zullen worden toegewezen aan het medisch personeel van de eerste en tweede fase om de tweede toepassing te verzekeren en te worden gevaccineerd om het doel van één miljoen gevaccineerden tegen 17 maart te bereiken

De regering van Colombia heeft verschillende partijen vaccins aangekocht via multilaterale mechanismen en overeenkomsten met farmaceutische bedrijven.

Via Covax: 20 miljoen doses voor 10 miljoen mensen.
Pfizer: 10 miljoen doses voor 5 miljoen mensen.
AstraZeneca: 10 miljoen doses voor 5 miljoen mensen
Janssen: 9 miljoen doses voor 9 miljoen mensen
Sinovac: 7,5 miljoen doses voor 3,75 miljoen mensen
Moderna: 10 miljoen doses voor 5 miljoen mensen.

Bron :
Foto:Ricardo Maldonado