Colombia wil de Chinese markt veroveren met avocado’s

De minister van Landbouw, Juan Guillermo Zuluaga, is begonnen met zijn werkagenda in China, waar hij autoriteiten en zakenlieden zal ontmoeten om binnenlandse producten naar de Chinese markt te exporteren.

“China is een van de grootste markten ter wereld, het zal een geweldige bestemming zijn voor avocado’s, vlees en andere producten zodra we ze kunnen exporteren,” zei Zuluaga.

De minister zei, dat hij aan drie fundamentele kwesties in het Aziatische land zou gaan werken. Het eerste punt is de hervatting van het proces voor exportvoorwaarden voor rundvlees. Het tweede punt is het afronden van de exportvoorwaarden voor Hass avocado’s, na de voorgestelde eisen die de Chinese autoriteit aan Colombia heeft voorgelegd. En het derde punt is de ondertekening van een memorandum van overeenstemming met de minister van Landbouw van dit land om onderzoek en innovatie in de sector te bevorderen.

“We komen naar China met hoge verwachtingen. We weten dat het een markt is met 1,4 miljard inwoners en dat ze op zoek zijn naar een voedselbron zoals Colombia, die als zodanig is geratificeerd door de Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO) van de Verenigde Naties,” zei minister Zuluaga.

Op dit moment is China een van de belangrijkste markten voor Hass avocado en vlees. In 2016 importeerde China 78,4 miljoen dollar aan Hass avocado. Hun belangrijkste leveranciers waren: Chili met een aandeel van 46% (35,7 miljoen dollar), Mexico met een aandeel van 41% (31,8 miljoen dollar) en Peru met een aandeel van 14% (10,9 miljoen dollar).