Colombia wint van Peru in vriendschappelijke interland

Vrijdagavond speelde het Colombiaanse elftal in de Verenigde Staten een vriendschappelijke interland tegen Peru. Het elftal van bondscoach Carlos Queiroz wist de Peruanen in het Hard Rock Stadium in Miami te verslaan.

In een wedstrijd waarin voetbal niet schitterde, slaagde het Colombiaanse nationale team er wel in om af en toe te domineren, terwijl Peru het moeilijk maakte voor doelman David Ospina.

Colombia had in de eerste helft even paar benauwde momenten door twee gevaarlijke pogingen van Paolo Guerrero op het Colombiaanse doel. In de 52ste minuut schoot de Peruaanse invaller Benavente op de lat na een voortreffelijke voorzet van Ruidíaz.

De ploeg van Queiroz liet een aantal mooie aanvallen zijn in de eerste helft. De Colombiaanse spits Morelos, die een aantal keren gevaarlijk voor het doel stond, wist de bal niet in het net te krijgen. De rechter vleugelspeler Cuadrado stak na een schijnbeweging naar binnen toe en schoot recht op het doel af. De Peruaanse doelman ving het schot van Cuadrado op en hield het scorebord op nul.

Pas in de blessuretijd pakte de Colombiaanse ploeg een punt door een doelpunt van Morelos. De Colombiaanse spits kopte de bal vanuit een vrije trap in het doel. Doelman Gallese blokte de bal, maar de bal kwam nog net over de doellijn, waardoor Colombia op de valreep de overwinning pakte.

De Colombiaanse ploeg moest het zonder doen met James Rodriguez. De centraal aanvallende middenvelder van Real Madrid is waarschijnlijk zwaar geblesseerd geraakt aan zijn knie. De 28-jarige spelmaker raakte donderdag in Miami geblesseerd tijdens een training van de nationale ploeg.

Zie samenvatting: Colombia – Peru

Bron :
Foto:caracol