Colombia wint van Saoedi-Arabië in vriendschappelijke wedstrijd

De nationale voetbalploeg van Colombia begon aan een nieuwe reis na de teleurstelling van het niet kwalificeren voor het WK in Qatar en deed dat in Murcia, Spanje, in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Saoedi-Arabië, dat ze met 1-0 versloegen door een doelpunt van Rafael Santos Borré.

Coach Héctor Cárdenas stelde de volgende spelers tegen Saoedi-Arabië op: José Luis Chunga op, Daniel Muñoz, Carlos Cuesta, Davinson Sánchez, Yairo Moreno, Éder Álvarez, Steven Alzate, Eduard Atuesta, Jhon Arias, Rafael Santos Borré en Luis Suárez.

De eerste 15 minuten van de wedstrijd waren de beste voor de Colombiaanse ploeg, met twee belangrijke mannen, Eduard Atuesta en Steven Alzate, die het team op een geweldige manier leidden.

In de negende minuut vond Colombia een manier om Saoedi-Arabië op rechts pijn te doen met een combinatie tussen Jhon Arias en Eduard Atuesta, die voorzette op Borré die de bal in het net legde. De Eintracht Frankfurt speler scoorde zijn eerste doelpunt voor de nationale ploeg.

Daarna kregen de Colombianen nog een paar mooie kansen, maar verloren scherpte in de tweede helft. Ze begonnen diepte in de aanval te verliezen, evenals gevaarlijke opties, waardoor de Saoediërs makkelijker kansen konden creëren. Het Saoedische team begon zelfs ruimte te vinden en liet doelman José Luis Chunga een paar keer een bal redden.

Hoewel Saoedi-Arabië meer ruimte kreeg bleef het uiteindelijke bij een 1-0 overwinning voor Colombia. De Saoediërs, die de wedstrijd speelden als voorbereiding op de Wereldbeker in Qatar, moeten na hun nederlaag nog flink aan de bak. Colombia kan intussen de presentatie verwachten van hun nieuwe bondscoach Néstor Lorenzo, die de komende vier jaar de leiding zal hebben over de ploeg en die tot half juli nog werkzaam is bij de Peruaanse voetbalclub Melgar de Arequipa.