Colombia wint verrassend van Frankrijk

Het Colombiaanse elftal speelde vrijdag in Parijs een verrassende oefenwedstrijd tegen Frankrijk. Het elftal wist na een 2-0 achterstand de Fransen te verslaan.

Het eerste half uur werd in hoog tempo gespeeld dat voornamelijk werd bepaald door het Franse elftal. Met sterk samenspel zetten zij de Colombianen onder druk. Na elf minuten kwam het eerste doelpunt via een intikker van Oliver Giroud. Frankrijk kwam verder op voorsprong door een tweede doelpunt in de 26ste minuut van Thomas Lemar.

Met een 2-0 achterstand leek het een zware dobber te zijn voor Colombia om niet met een grotere achterstand thuis te komen. Echter, kwamen de Cafeteros meteen met een antwoord. Twee minuten later, in de 28ste minuut, maakte Luis Muriel op aangeven van James Rodriguez het eerste doelpunt voor Colombia. De Fransen, geschrokken van het snelle antwoord van het Colombiaanse elftal, speelden nu voorzichtiger. Colombia kreeg meer balbezit en haalde het snelle tempo van de Fransen eruit.

In de tweede helft maakte Radamel “El Tigre” Falcao in de 62ste minuut de comeback compleet door na een flitsende aanval de linkerhoek te vinden met een strak schot. Vanuit het middenveld vond Carlos Sanchez rechts voorin zijn teamgenoot James Rodriguez. De speler van Bayern Munchen speelde de bal naar het midden voor het doel. Falcao, topscoorder van AS Monaco, maakte het werk af en trok het spel weer gelijk.

Frankrijk werd door Colombia steeds meer teruggedrongen en kwam vijf minuten voor tijd voor het eerst op achterstand. Na een fout van Barcelona-verdediger Samuel Umtiti in het eigen zestien meter gebied kreeg het Colombiaanse elftal een penalty. Juan Quintero kreeg de eer de strafschop te nemen. De middenvelder van River Plate bepaalde de eindstand op 2-3, waardoor Colombia na een 2-0 achterstand verrassend won.

Colombia speelt zijn volgende oefeninterland op dinsdag 27 maart in Londen tegen Australië. Het elftal zal dan voor het eerst het nieuwe uitshirt dragen dat afgelopen dinsdag door Adidas werd gepresenteerd.