Colombia wint Zuid-Amerikaanse Spelen 2018

Colombia heeft de Zuid-Amerikaanse Spelen in Bolivia afgesloten met een historische overwinning en ging met de meeste medailles naar huis. De nationale delegatie won in Cochabamba van 26 mei tot en met 8 juni maar liefst 239 medailles.

Het is de tweede keer dat Colombia tijdens de Zuid-Amerikaanse Spelen bovenaan staat in het landenklassement. Tot op de laatste dag hebben de Colombiaanse atleten een spannende strijd gevoerd met de Braziliaanse delegatie. Uiteindelijk door overwinningen in het duiken en atletiek kwam Colombia op 94 gouden medailles, 74 zilveren en 71 bronzen.

Brazilië eindigde op de tweede plaats met 90 goud, 58 zilver en 56 brons, terwijl Venezuela op de derde plaats kwam met 43 goud, 59 zilver en 55 brons.

Colombia won de Zuid-Amerikaanse Spelen het eerst in 2010 in eigen land, Medellin, met 144 gouden medailles, gevolgd door Brazilië.

De Zuid-Amerikaanse Spelen (Juegos Sudamericanos of ODESUR) zijn een regionaal multisportevenement voor de landen in Zuid-Amerika en de Nederlandse Antillen. De spelen, die om de vier jaar zijn, worden in 2022 gehouden in Asunción in Paraguay.