Colombiaans bedrijf maakt ziekenhuisbedden die kunnen worden omgebouwd tot doodskisten voor COVID-19-patiënten

Een bedrijf in Colombia maakt kartonnen ziekenhuisbedden die kunnen worden omgevormd tot doodskisten. De kartonnen bedden met metalen frames zijn zo ontworpen dat het medisch personeel de lichamen van geïnfecteerde COVID-19 patiënten niet hoeft te verplaatsen en niet het risico loopt het virus te verspreiden.

Het biologisch afbreekbare bed is gemaakt op advies van medisch personeel, dat zo het contact met coronapatiënten hoopt te verminderen. Het idee is dat er minder medisch personeel besmet raakt met het coronavirus omdat de patiënt niet opgetild hoeft te worden. Het bed kan patiënten tot 150 kilogram dragen.

De uitvinding dient tevens als alternatief voor arme families die geen grafkist kunnen vinden of betalen. Rodolfo Gómez, bedrijfsmanager van ABC Displays, zei dat hij geïnspireerd was om een manier te vinden om te helpen nadat hij de gebeurtenissen in het nabijgelegen Ecuador onlangs had gezien.

Families in de kuststad Guayaquil wachtten vorige maand dagenlang met overleden dierbaren in hun huizen toen de COVID-19-gevallen snel toenamen. Velen konden een houten kist niet vinden of konden deze niet betalen, maar gebruikten daarvoor geschonken kartonnen kisten. “Arme gezinnen hebben geen manier om voor een kist te betalen”, aldus Gómez.

Bron :
Foto:newshub.co.nz