Colombiaans elftal speelt gelijk tegen Argentinië

Het Colombiaans elftal heeft dinsdagavond (lokale tijd) tijdens de 6e speeldag van WK kwalificatiewedstrijden gelijk gespeeld tegen Argentinië. Na een sterke start van de Argentijnen wist Colombia de achterstand gelijk te trekken.

De ploeg van bondscoach Reinaldo Rueda, die een thuiswedstrijd speelde in het Metropolitan stadion in Barranquilla, wist de schade te beperken na een zeer sterk optreden van de Argentijnse ploeg. Al vroeg namen de Argentijnen een voorsprong in Barranquilla. Cristian Romero’s kopbal zette de bezoekers al na twee minuten op voorsprong, waarna Leandro Paredes met een prachtige afwerking de voorsprong vergrootte.

Zo leek er niets aan de hand voor het Argentijns elftal, maar het ging uiteindelijk toch nog mis. Een domme overtreding van Nicolás Otamendi leverde de thuisploeg een strafschop op, die door Luis Muriel succesvol op zijn naam werd geschreven, waardoor Argentinië niet op een comfortabele manier naar het laatste fluitsignaal kon toewerken. Een kopbal van Miguel Borja in blessuretijd bracht de wedstrijd uiteindelijk naar een gelijkspel en bezorgde Los Cafeteros een punt, terwijl Argentinië er twee liet liggen.

Bron :
Foto:caracol.com.co