Colombiaans elftal strandt in kwartfinale Copa América

Het Colombiaanse elftal heeft niet de halve finale van de Copa América kunnen bereiken. De Colombiaanse ploeg strandde in de kwartfinale tegen Chili door in de strafschoppenreeks te verliezen.

Het Colombiaanse elftal, dat gold als een gevaarlijke outsider voor de titel, is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de halve finale van het toernooi om de Copa América. In een bloedstollende strafschoppenreeks wist titelverdediger Chili het hoofd koel te houden.

is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de halve finale van het toernooi om de Copa América. Het land gold als een gevaarlijke outsider voor de titel, maar ging in de nacht van vrijdag op zaterdag na een bloedstollende strafschoppenreeks ten onder tegen titelhouder Chili.

De ploeg van Carlos Queiroz ontsprong twee keer de dans. Doelpunten van Charles Aránguiz voor rust en Arturo Vidal erna werden op advies van de videoscheidsrechter afgekeurd. Na negentig minuten spelen in São Paulo stond nog altijd 0-0 op het scorebord en moest de wedstrijd beslist worden door penalty’s. De vijfde strafschop voor Colombia werd gemist door William Tesillo, daarna schoot Alexis Sanchez de winnende treffer binnen (5-4).