Colombiaans leger bevrijdt twee ontvoerde toeristen

In de gemeente Corinto, in het noorden van het departement Cauca, hebben troepen van het Colombiaanse leger twee buitenlandse toeristen bevrijd die in maart waren ontvoerd door FARC-dissidenten.

De Zwitserse Daniel Max Guggenheim en de Braziliaanse Jose Ivan Albuquerque werden bevrijd nadat het leger hen gevonden hadden in een afgesloten ruimte. Volgens het verslag van de militaire autoriteiten hebben zij, met behulp van technologische middelen en het lopend onderzoek naar de dissidenten zelf, informatie kunnen verkrijgen over het exacte punt waar de gewapende groepering de gijzelaars vasthield.

Tijdens hun reis door departement Cauca, in het zuidwesten van Colombia, richtte een schutter een wapen op hun voertuig en werden ze vervolgens samen met hun twee honden ontvoerd. De FARC-dissidenten vroegen in ruil voor de vrijlating van de twee reizigers een miljoen dollar aan losgeld. De twee toeristen werden tijdens de ontvoering regelmatig naar andere locaties gebracht om te voorkomen dat ze de door het leger werden ontdekt.

Het leger werd tijdens hun operatie beschoten door de FARC-dissidenten, die de toeristen bewaakten, maar uiteindelijk kreeg het leger de situatie onder controle en wist een van de FARC-dissidenten, die de ontvoering had uitgevoerd, gevangen te nemen. Volgens het Colombiaanse leger zijn FARC-dissidenten van het Dagoberto Ramos Front verantwoordelijk voor de ontvoering.

Bron :
Foto:FuerzasMilCol Twitter