Colombiaans leger zet meer dan 80.000 soldaten in voor verkiezingsdag

Meer dan 80.000 mannen en vrouwen van het Colombiaanse leger zullen de veiligheid ondersteunen in meer dan 4.000 stembureaus en in meer dan 1.000 gemeenten in het land, ter ondersteuning van een rustig verloop van de presidentsverkiezingen die aanstaande zondag 29 mei plaatsvinden.

Daarnaast heeft het leger aangekondigd dat het meer dan vijftig vliegtuigen en een vloot onbemande vliegtuigen zal hebben, die permanent beschikbaar zullen zijn en zullen dienen om stedelijke centra, snelwegen en landelijke gebieden in realtime te volgen en ook om elke reactie uit te voeren die noodzakelijk is.

Voor deze verkiezingen zal het leger ook beschikken over minstens 500 speurhonden, getraind en voorbereid om explosieve stoffen te identificeren en op te sporen die de rust van de verkiezingen in gevaar kunnen brengen. Samen met de speurhonden zijn er ook anti-explosieve technici, die periodieke beoordelingen van strategische locaties zullen uitvoeren voor de gemoedsrust verkiezingsautoriteiten en kiezers. Ten slotte heeft het leger laten weten dat het op instructies van de regering een speciale operationele inzet zal uitvoeren in 50 gemeenten van 12 departementen die prioriteit hebben gekregen.

Deze plaatsen zijn het noorden en Bajo Cauca van Antioquia, ten zuiden van Bolívar, ten noorden van Caquetá; noord en zuid kust van departement Cauca; ten zuiden van Chocó, ten zuiden van Córdoba, Nariño Pacific, ten zuiden van Tolima; Catatumbo, in Norte de Santander; het centrum en zuiden van Putumayo, evenals de kust en het zuiden van Valle del Cauca.

Bron :
Foto:caracol.com.co