Colombiaanse economie groeit in mei 16,5%

De groei van de maand mei was de hoogste die in de eerste vijf maanden van het jaar werd genoteerd, vooral onder impuls van handel en vervoer.

Uit het meest recente verslag van het Colombiaanse Bureau van de Statistiek (DANE), die de economische groei van het land registreert, blijkt dat het groeipercentage in mei 16,5% bedroeg, het hoogste dat tot dusver in 2022 is genoteerd.

Het resultaat in de maand mei was 28 procentpunten hoger dan dat in dezelfde maand van vorig jaar was bereikt.

Wat de jaarlijkse prestaties betreft, heeft de DANE de groei van de secundaire activiteiten, zoals de verwerkende industrie en de bouw, met 33,1% benadrukt. Ook de groot- en detailhandel en de vervoers- en accommodatiediensten vertoonden een stijging van 29,1%.

De directeur van de Deen, Juan Daniel Oviedo, legde uit dat “deze groei van 16,5% op jaarbasis niet voldoende was om het intermaandelijkse resultaat positief te laten zijn; wat deze groei ons vertelt is dat de reactiveringsindex van de Colombiaanse economie in vergelijking met februari 2020 acht keer hoger is, een resultaat dat een lichte reactivering weerspiegelt”.

Bron :
Foto:elespectador.com