Colombiaanse economie groeit met 12% in april

Volgens het Colombiaanse Bureau van de Statistiek (DANE) is de nationale economie met 12% gegroeid, in vergelijking met dezelfde maand een jaar eerder. Dit is de hoogste groei in de afgelopen zeven maanden en de op één na beste sinds het begin van de pandemie.

Volgens Juan Daniel Oviedo, directeur van DANE, heeft de tertiaire sector de economie in april het meest doen groeien. Daarentegen hebben in april de primaire activiteiten, waarin de landbouw en de winning van delfstoffen zijn samengebracht, een krimp van 2% op jaarbasis laten optekenen, waarmee de tweede achtereenvolgende maand van dalingen werd afgesloten, aangezien in maart al een verschil van -5,5% was gemeld.

Anderzijds vertoonden de secundaire activiteiten, waaronder de productiesectoren en de bouw, een groei van 11,9% op jaarbasis, de beste maand van het jaar voor deze tak van de economie.

Van de tertiaire activiteiten valt de jaarlijkse groei van 28,1% op in de groot- en detailhandel, alsmede in de sectoren vervoer en opslag en accommodatie en levensmiddelenvoorziening.

Volgens de DANE was de handel de activiteit die het meest bijdroeg tot de groei van 12% in april 2022.

Bron :
Foto:noticiasrcn.com